TOP pivní lahůdky ? mňamky co se hodí k pivu + 2 recepty

S pivem je vždy nějaká zábava a rozhodně to není pouze tím, že obsahuje alkohol. U piva se pobavíme, zasmějeme, diskutuje s přáteli o všem možném, a také se u něj uzavírají různé sázky. S pivem slavíme i sportovní úspěchy a ve finále se s humorem přijímají i prohry.

Patříte také k obdivovatelům zlatavého moku? To se ani nedivíme. Drtivá většina Čechů pivo miluje. Má několikastaletou tradici a receptury na jeho výrobu se dědí z generace na generaci. Díky našim tipům si užijete tento zlatavý mok v několika rovinách. Ani pokud není pivo zrovna vaší parketou, budete se nad našimi recepty rozplývat.

Zdroj:Pivo

Buřty na pivu

Potřebovat budete buřty, cibuli, feferonky a černé pivo. Buřty nařízněte, do vzniklé kapsy vložte na nakrájenou cibuli a kousek feferonky. Feferonka se dá nahradit paprikou, pokud nemáte rádi ostré jídlo. Zbyla-li vám cibule, posypte ji buřty a zalijte černým pivem (značka piva je libovolná). Vložte pekáček do trouby a pečte zhruba hodinu při 160 stupních.

6 TOP pivních lahůdek

  • Nakládaný hermelín
  • Utopenci
  • Brynzové tyčinky
  • Pokrmy z kyselého zelí
  • Bramborové placky s masovou náplní
  • Olivy s náplní (paprička, sýr, česnek)

Recept na brynzové tyčinky k pivu

Vylepšete si posezení u piva tím, že si sami připravíte chutný recept, jenž lahodnou chuť piva umocní. Potřebovat budete: 200g brynzy, 250g polohrubé mouky, 150g másla, 1 vejce, sůl, kmín, mák a tuk na vymaštění plechu.

Změklé máslo, brynzu a mouku zpracujte na vále poprášeném moukou. Vypracujte vláčné těsto a vyválejte na 3mm silný plát se kterého následně nařežete rádlem nebo nožem 6cm dlouhé a 1,5 cm široké tyčinky, které potřete rozšlehaným vejcem a posypete solí, kmínem nebo mákem (co preferujete). Jednotlivé kousky vyskládejte na tukem vymazaný plech a pečte dozlatova při 195 stupních.

Náš tip: Vyzkoušet můžete přidat pivo do vejce, při obalování řízků. Výtečné je pivo přidat i do hovězího guláše (podléváte jim maso napůl s vodou).