Menu
Úvod  › 

Skvělý recept na pikantní hustou fazolovou polévku

Chcete znát recept na pikantní hustou fazolovou polévku, která vás nejen dokonale zasytí, ale zároveň vás zahřeje a budete se po ní olizovat až za ušima? Pak si rozhodně nesmíte nechat ujít následující řádky! Fazolová polévka je obecně velice oblíbený pokrm, který se na našich stolech objevuje stále častěji a to především díky úžasné variabilitě ? do fazolové polévky si totiž můžete přidat jakoukoli ingredienci dle vašich chutí a pokaždé si na ní zaručeně pochutnáte! I my jsme pro vás připravili recept na pikantní hustou fazolovou polévku. Připravit ji můžete na chutnou večeři nebo vydatnou svačinu!

Recept na pikantní hustou fazolovou polévku - levně a chutně!

Připravit hustou fazolovou polévku do hodiny a neutratit za tento báječný pokrm balík peněz? Je to možné! Nechte se inspirovat naším receptem a uvidíte, že s fazolovou polévkou sklidíte obrovský úspěch.

Na přípravu budete potřebovat:

 

  • 40 g másla

 

 

  • 150 g bílých fazolí

 

 

  • 1 mrkev

 

 

  • 1 cibuli

 

 

  • 2 pikantní klobásky

 

 

  • 1 stroužek česneku

 

 

  • 1,5 l zeleninového vývaru

 

 

  • 1 lžičku červené mleté papriky

 

 

  • 1 lžičku pikantní mleté papriky

 

 

  • 1 lžíci rajčatového protlaku

 

 

  • 1 lžíci mouky

 

 

  • 1 bobkový list

 

 

  • hrstičku libečku

 

 

  • sůl, pepř

Jak postupovat s přípravou:

Den před plánovanou přípravou husté fazolové polévky doporučujeme nechat fazole odpočinout přes noc v hrnci plném vody. Fazole před tím opláchněte pod tekoucí vodou.

 

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte jí na jemné kousky.

 

 

  • Oloupejte mrkev a nakrájejte jí na drobná kolečka.

 

 

  • V hrnci nechte rozpustit 40 g másla, na kterém krátce osmahněte nakrájenou cibulku.

 

 

  • Po chvilce přidejte kolečka mrkve a ještě chvíli pozvolna restujte.

 

 

  • Pikantní klobásky nakrájejte na kostičky a přidejte k mrkvi a cibuli a orestujte.

 

 

  • Připravený základ pro pikantní hustou fazolovou polévku odstavte z ohně.

 

 

  • Zeleninu zasypte mletou i pálivou paprikou a dobře promíchejte.

 

 

  • Poté přidejte rajčatový protlak a vše zalijte zeleninovým vývarem.

 

 

  • Přidejte fazole a vařte je tak dlouho, dokud nebudou měkké - cca 50 minut.

 

 

  • Pomocí mouky poté fazolovou polévku zahustěte.

 

 

  • Ve finále do polévky nasypte na drobno nakrájený libeček, chvilku povařte a podávejte.