Menu
Úvod  ›   › 

Skvělé recepty na chutné vánoční pochoutky

Vánoce se kvapem blíží a všichni chystají, uklízejí, pečou, nakupují. V každé domácnosti to začíná hezky vonět jehličím a cukrovím. Vy určitě nejste výjimkou. Během svátků se navštěvujeme s rodinkou, přáteli a užíváme si čas volna, který si zpříjemňujeme dobrým jídlem a pitím. Máte už připraveno několik receptů na vánoční pohoštění? Až hosté zaklepou na dveře, buďte připravení a nenechte se zaskočit. Přinášíme vám pár zajímavých receptů na jídla, která se mohou objevit i u vás na stole.

Zmrzlina raz dva

Zdroj:Vánoční pochoutky

Ačkoliv je zima a hodně lidí rádo teplé nápoje pro zahřátí, zmrzlina jako dezert po dobrém obědě není vůbec špatný nápad. Klidně ji můžete přelít horkými malinami. Jak si takovou domácí zmrzlinu vyrobit během okamžiku?

Stačí mít v mrazničce připravený mražený banán a mango. To pak společně vložíte do mixéru a rozmixujete. Pro zjemnění můžete přidat kokosovou smetanu nebo trochu mandlového mléka. Mražený krém dáte do mističek a ještě dle libosti ozdobíte.

Roláda z toastového chleba

Roláda z toastového chleba patří mezi slané pohoštění. Cukroví, které zažene chuť na sladké, máte na stole určitě dost. Proto přijdou vhod i jiné chuťovky. Z krajíčků toastového chleba odkrojíte okraje a jednotlivé plátky rozválíte válečkem.

Rozprostřete si potravinovou folii a naskládáte na ní jeden vedle druhého rozválené plátky chleba, které namažete sýrovou pomazánkou či pomazánkovým máslem. Pak posypete bylinkami, položíte plátky šunky, sýra a opět natřete pomazánkou. S pomocí potravinářské folie zarolujete a necháte v lednici minimálně dvě hodinky. Pak stačí jen vrch potřít jemně pomazánkou a obalit v bylinkách (sekaná petrželka, pažitka atd.) - nakrájet na tácek a podávat.

Slaná roláda z lístkového těsta

Na pánvičce si orestujete cibulku, přidáte nakrájené žampiony, vajíčka a uděláte "smaženici". Osolíte a opepříte podle chuti.

Rozválíte si lístkové těsto, pokladete plátky šunky a namažete na smaženici, posypete strouhaným sýrem a zavinete. Okraje zahněte, aby náplň nevytekla.

Roládu potřete rozšlehaným vejcem a upečete. Pak už stačí jen nechat vychládnout, nakrájet a podávat.