Ricinový olej a jeho účinky

Ricinový olej patří k přírodním látkám, které mají blahodárný vliv na pokožku i vlasy. Získává se ze semen ricinovníku ? skočce obecného. Dokáže hojit jizvy, zlepšit stav akné, pomáhá předcházet vráskám i striím. Jeho použití je v kosmetice pestré.

Lze použít na pleť, vlasy, podporu růstu řas i obočí. Mimo výživy pokožky se také postará o to, aby z obličeje zmizely veškeré nečistoty, tudíž je výtečný také na odličování a čištění pleti. Protože má projímavé účinky je vhodný pouze pro zevní použití. Na co vše lze ricinový olej použít?

Zdroj:Ricinový olej

Na pigmentové skvrny

Ricinový olej je s oblibou používán na pigmentové skvrny. Kůži nebělí, ale zlepšuje prokrvení a tím napravuje poškození způsobené sluníčkem. Úspěšně se díky němu léčí melasma a jizvy po akné. Pomáhá snižovat nadměrné množství melaninu a zajišťuje rovnoměrnou distribuci melaninu v pokožce.

Ricinový olej na vlasy

Již dlouho se ricinový olej využívá při problémech s vypadáváním vlasů. Mimo to má řadu dalších skvělých účinků, jako je například hydratace, změkčení vašich kadeří, rozplétání zacuchaných pramenů. Podporuje růst vlasů, jejich sílu a hustotu.

Na kruhy pod očima

Flámovali jste celou noc a ráno vidíte v zrcadle pod svými kukadly velké obří koláče? Případně máte málo spánku, nezdravou stravu, stres, nedostatek železa či jiné problémy díky kterým se vám vytvořily tmavé kruhy pod očima? Pak sáhněte po ricinovém oleji, který je výborným prostředkem na ekzémy, suchou a popraskanou kůži, lupénku i zmiňované kruhy. Obsahuje totiž množství antioxidantů a mastných kyselin, které vyživují pokožku, chrání před volnými radikály a udržují ji hydratovanou.

Proti vráskám

Po nanesení na pokožku zvyšuje syntézu elastinu a kolagenu, díky této schopnosti pomáhá ricinový olej snižovat jemné linky a vrásky. Pokožku omlazuje a činí ji mladší a pevnější. Stačí zahřát pár kapek v dlaních a aplikovat na pokožku, ideálně každý večer před spaním.