Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení

Připravte si pečený čaj v troubě a pochutnejte si na něm v horkých dnech, kdy vás pěkně vychlazený ? klidně i s kostičkami ledu ? příjemně osvěží. Čaj připravovaný pečením si získává na stále větší oblibě nejen pro velice snadnou přípravu, ale především nezaměnitelnou chuť, která se s kupovaným čajem rozhodně nedá srovnávat. Největší výhodou je skutečnost, že si jej můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce ať už čerstvého nebo mraženého ? zkrátka záleží jen na vás, jakou chuť váš pečený čaj v troubě získá.

Teplý v zimě, studený v létě

Pečený čaj v troubě vaše chuťové buňky polaská jak v zimě, kdy se díky hrníčku horkého čaje dokonale zahřejete, tak i v létě, kdy si na něm můžete pochutnat ve vychlazené variantě. Chutnat vám bude pokaždé! Jeho příprava vám nezabere mnoho času a určitě oceníte i fakt, že budete do detailu znát jeho složení, díky čemuž se nebudete muset bát nezdravých éček nebo umělých přísad.

Čaj, který se peče?

Možná patříte k lidem, kteří o pečeném čaji slyší poprvé, a nyní si udiveně klepete na čelo, jestli jsme se náhodou nespletli. Ne, nespletli. Tento čaj se opravdu připravuje pečením, kdy si vybrané ovoce upečete, přendáte do sklenic a poté dle libosti konzumujete. Jak na to vám prozradí následující řádky.

Recept na pečený čaj v troubě

Potřebujete:

  • 2 kg cukru
  • 1 lžičku skořice
  • 4 hřebíčky
  • 1/8 rumu
  • 3 plátky citronu
  • 2 kg ovoce dle vlastního výběru

Postup přípravy:

Ovoce omyjte, v případě potřeby oloupejte, zbavte pecek a nakrájejte na drobné kousky. Připravené ovoce dejte do pekáče a pečte při 200°C cca 30 minut. Ještě horké ovoce uložte do sklenic, dobře zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte odpočinout.