Kuře na paprice se smetanou

Kuře na paprice se smetanou je česká klasika, která se na našich stolech objevuje již slušnou řádku let. Zatímco dříve bylo samozřejmostí použít do tohoto pokrmu maso ze slepice, v současné době se od této tradice ustupuje a slepice je nahrazována na přípravu snadnějším kuřecím masem - možná je to dáno i tím, že kuře nevyžaduje takovou dobu přípravy, což ocení každá hospodyňka. Kuře na paprice lze připravovat jak z kuřecích prs nebo stehen, tak i z kuřete celého - záleží jen na vás, čemu dáte přednost. V dnešním článku vám přinášíme recept na kuře na paprice se smetanou, na kterém si zaručeně pochutnáte vy i celá rodina.

Kuře na paprice se smetanou recept

Možná máte svůj osvědčený recept na tento pokrm, podle kterého jej připravujete své rodině. Jestliže ale kuře na paprice vařit neumíte nebo s tímto jídlem nemáte žádné zkušenosti, bude se vám hodit náš recept.

Co budete potřebovat:

 

  • celé kuře nebo kuřecí stehna

 

 

  • máslo

 

 

  • mletou papriku

 

 

  • smetanu

 

 

  • 2 cibule

 

 

  • sůl

Postup přípravy:

 

  • Celé kuře naporcujte, pokud máte kuřecí stehna, máte to bez práce - v takovém případě stačí maso zbavit kůže, pokud ji nemáte rádi.

 

 

  • Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Poté cibuli osmažte na cca 100 g másla dozlatova.

 

 

  • Následně k cibuli vložte porce kuřete a nechte orestovat ze všech stran - maso se krásně zatáhne.

 

 

  • Podle chuti osolte a v rozpuštěném tuku rozpusťte vrchovatou lžíci mleté papriky.

 

 

  • V rozpuštěné paprice maso obalte ze všech stran, poté zmírněte plamen a nechte maso cca 2 minuty dusit. Poté zalijte vroucím vývarem.

 

 

  • Kuře nechte dusit pod pokličkou, občas jej obraťte a v případě potřeby dolijte vodu, aby bylo maso stále ponořené.

 

 

  • Maso vytáhněte a nechte zchladnout.

 

 

  • Do základu vlijte smetanu smíchanou s moukou, dobře promíchejte a za stálého míchání provařte, aby v omáčce nebyla cítit mouka.