Kuchyňské tipy a triky pro hospodyňky

Každá žena má dnes čím dál méně volného času. Práce, děti, úkoly, úklid, tím spíš chce co nejméně trávit čas u plotny. Už dávno není v módě hrát si na hospodyňku roku a trhat rekordy s napečeným množstvím moučníků na víkend nebo třiceti druhy cukroví. Nároky na ženy se stále zvyšují, proto určitě každá uvítá šikovné rady, jak si práci v kuchyni usnadnit.

Strouhání sýra

Určitě to také znáte - strouháte narychlo sýr a on se láme a drolí. Tomu se dá vyhnout, vložíte-li jej na 30 minut před strouháním do mrazničky.

Zdroj:Kuchyňské tipy

Jak snadno oloupat pomeranč

Některá slupka jde oloupat lehce, jiná ne a ne se oddělit od pomeranče. Pomeranč i jiné citrusy půjdou snadněji oloupat, vložíte-li ovoce na deset až dvacet sekund do mikrovlnné trouby.

Stop slzičkám

Krájíte cibuli do guláše a máte dojem, že si u toho snad vypláčete oči? Příště vložte cibuli na půl hodinky do mrazáku, teprve poté ji krájejte. Tento trik se hodí pouze v případě tepelné úpravy. Jestliže hodláte cibuli dávat například do bramborového salátu, pak je předem nezamrazujte - ztratila by svou křupavost.

Sůl na mytí pánve

Postupem času je stále obtížnější vyčistit dokonale spáleniny a připečené kusy z pánvičky. Ušetřete si námahu i čisticí prostředek a zkuste kuchyňskou sůl - zbaví pánvičku nečistot i pachů.

Sodu a ocet do dopadu

Všimla jste si, že špatně odtéká ze dřezu voda? Pak nečekejte na nejhorší a vyčistěte jej sodou a octem. Nejdříve nasypte do odpadu sodu (asi tak 2 polévkové lžíce), pak menší sklenici octu a následně slijte vřelou vodou. Toto čištění můžete dělat i čas od času preventivně, míváte-li s odpadem problémy.

Jablko do chlebníku

Pečivo vydrží déle čerstvé a chlebník nebude zapáchat, vložíte-li do něj jablko. Tento trik už znaly naše babičky.