Menu
Úvod  ›   › 

Čokoláda vám vyhladí vrásky

Zapomeňte na botox, plastické operace a drahé krémy. Vaše vrásky teď zlikviduje speciálně vyvinutá čokoláda napěchovaná antioxidanty.

Největší výrobce čokolády vyvinul čokoládu, která by vám měla vyhladit vrásky a zpomalit proces stárnutí. Konzumace dvaceti gramů speciální čokolády s antioxidanty a flavanoidy denně pomáhá předcházet tvorbě vrásek, rozzáří pleť, zvýší její elasticitu a hydrataci. Navíc to dokonce potvrdila i vědecká studie.

Tmavá čokoláda už v minulosti byla spojována s určitými zdravotními benefity, jako je například snižování krevního tlaku nebo prevence mrtvice, díky vysokému obsahu antioxidantů.

Švýcarský výrobce čokolády teď vyvinul způsob, jak uchovat flavanoidy obsažené v kakaových bobech i v procesu výroby čokolády. Získal tak tabulku čokolády mimořádně bohatou na antioxidanty. I když čokoláda a zdraví zdánlivě nejdou dohromady, tato čokoláda je skutečnou výjimkou.

Kouření, znečištěné ovzduší, konzumace kofeinu, nedostatek spánku a další stresové faktory vedou k tvorbě volných radikálů, které mohou poškodit zdravé buňky organismu a urychlují tak proces stárnutí. Flavanoidy dokáží poškození napáchané volnými radikály zmírnit či úplně opravit.

Podle serveru msn dokázaly provedené studie, že speciálně vyvinutá čokoláda pomáhá eliminovat projevy stárnutí kůže až o padesát procent. Někteří experti jsou však ohledně pozitivního efektu flavanoidů na pokožku skeptičtí: "Existuje celá řada důkazů, že flavanoidy z kakaových bobů mají pozitivní vliv na cirkulaci krve. Mohou snižovat krevní tlak, což má pozitivní efekt na kardiovaskulární onemocnění," říká Richard Hurrell, profesor ze švýcarského Federal Institute of Technology. "Nicméně jejich možný dopad na pokožku je mnohem méně zdokumentovaný. Nějaké důkazy sice existují, ale jejich konzistence je mizivá. Nedá se však vyloučit, že se časem zjistí pozitivní vliv flavanoidů na paměť nebo stárnutí kůže."