3 recepty na rychlé a výborné nepečené dezerty

Určitě se občas i vám stane, že dostanete na něco dobrého chuť. Takový dezert opravdu přijde vhod a ještě, když je rychlý a nepečený. Dopřát si ho můžete na svačinku k lahodné kávičce, ale klidně i na snídani. V poslední době mě tyto dezerty lákají čím dál více, protože nejenže výtečně chutnají, ale neohrozí vaší postavu. A jako bonus navíc - jsou i velmi zdravé. V dnešním příspěvku se s vámi podělím hned o tři recepty z mé domácí tvorby. Fantazii se meze nekladou, proto můžete libovolně experimentovat s různými příchutěmi a zdravými potravinami.

Vločkové tiramisu

Na dno skleničky nasypte ovesné vločky a zalijte je trochou kávy oslazené medem. Počkejte, než vločky kafe nasají, mezi tím si připravte krém: do mixéru vložte tvaroh, banán, vanilkový protein (nemusí být) lze přidat vanilkovou esenci, trochu mléka a mixovat do krému. Ten následně nalijeme na vločky a posypeme holandským kakaem. Konzumovat můžete ihned, ale lépe chutná vychlazený a chvíli odležený v lednici.

Jemná pěna spirulina

Tento krásně zelený dezert získal barvu právě díky zdravé spiruliny - sladkovodní sinice s pestrou škálou zdraví prospěšných látek. Potřebovat budete: tvaroh, vanilkový protein (opět nemusí být a lze nahradit vanilkovou esencí), avokádo, mléko a moka lžičku spiruliny. Uvedené ingredience vložíme do mixéru a přibližně 3 minuty šleháme do pěny. Navrstvíme do skleničky a ozdobíme ovocem.

Dezert z domácí nutelly

Na dno sklenice vložíme ovesné vločky. Ty následně zasypeme chia semínky a ještě sezamovými semínky. Opatrně zalijeme mandlovým mlékem tak, aby se tyto tři vrstvy neporušily. Místo sezamových semínek lze použít třeba kokos. Počkáme tak 10 minut, až se mléko vpije a ještě trochu přidáme tak, aby bylo přibližně 1cm nad spodními ingrediencemi. Následně přidáme domácí nutellu, která mléko vytlačí nahoru a vznikne mramorování. Nahoru poklademe oříšky. Krém na domácí nutellu - avokádo, banán, lžíce mandlového másla nebo mleté oříšky, kakao, mléko a rozmixovat v hladký krém.